Lulu_Henning.Jensen.jpg

"At stå foran Gade og hans kamera er næsten den tryggeste situation, du kan befinde dig i, for du ved, at du ingenting behøver at gøre ud over at være hos ham. Du læner dig ind i den mest geniale fotografiske favn, der gives lige nu og her. Han borer hver eneste pixel ind under selv den mindste mikromillimeter af din hud, og resultatet er hver gang blændende og total nøgen kunst. Ingen falbelader, bare genialt", siger skuespiller Henning Jensen. 

EG_Leith_Selfportrait_Kasper.jpg

Et billede kan sige mere end tusinde ord. Og det kan fortælle et menneskes historie både præcist og diffust på samme tid.

Det har jeg i den grad lært i mødet med Egon Gade. Men jeg lærte også, at når fotografen evner at skabe tryghed, tillid og nærvær, så opstår der medmenneskelig magi.

Det er som om, at det naturlige udtryk vælter frem og ind i kameraet. Enkelt. Klart. Ærligt. Da jeg så Egons billede af mig, måtte jeg stoppe op.

For det var mig i al ærlighed. Og jeg kan relatere til billedet fuldt ud. Der er intet i vejen for oplevelsen af det portræterede menneske. Jeg får samme reaktion fra mennesker, der kender mig.

Samtidig giver det folk, der ikke kender mig mulighed for at danne sig deres indtryk - og jeg er helt rolig desangående. For billedet lyver ikke.

Det er for mig essensen af Egon Gades arbejde. Det er ærligt - både i hans handlinger og i hans evne til at omsætte det til et portræt. Derfor siger Egon Gades billeder mere end tusinde ord.

Kasper Holst Hansen

Stifter & Direktør
EduLab ApS


Leith_DK_Nina_Uller_016.jpg

Jeg kom blæsende ind direkte fra et møde i byen en kold eftermiddag i januar. Egon modtog i en hyggelig stemning, og fik mig hurtigt installeret for mig selv i kamera- set-up'et, der var super enkelt: Tryk på knappen, og se et velkomponeret og professionelt foto af dig selv på en skærm. 

"Bare leg med det" var instruksen, og så forsvandt han ud af min synsvinkel. Jeg fik hurtigt et indtryk af mig selv, og på den umiddelbare feedback kunne jeg se, at selv små bevægelser gav liv og variation. Efter en tyve-tredive skud kom Egon ind, justerede lidt og opfordrede til "bare at skyde løs". 

Egons koncept gjorde, at jeg hurtigt kom til stede i rummet og navigerede mig helt uden om den lidt akavede situation, jeg altid tidligere har oplevet i det at posere for et kamera. Vi havde en god dialog om hvilke billeder, der skulle vælges til hvad, og jeg er yderst tilfreds med resultatet.


Nina Uller


ole_lemmeke_woyzeck.jpg

"Forleden gik jeg rundt på teateret og oplevede Egon Gades forskellige kunstværker. De er jo' en forestilling i sig selv og giver virkelig en dimension til selve forestillingen", siger skuespiller Ole Lemmeke.