OM EGON GADE

Egon Gade er uddannet fotograf fra Medieskolerne i Danmark. Han har arbejdet som selvstændig fotograf med base i København, siden han som 22-årig åbnede sit første studie i 1981.

Egon begyndte som en af få at specialisere sig i still- og reklamefotografi op gennem 1980’erne og 90’erne. Kundelisten voksede, og Egon trækker i dag på mange års erfaring med opgaver for en lang række virksomheder bl.a. skandinaviske og internationale brands som Carlsberg, Tuborg, Danfoss, Bang & Olufsen, Montana, Royal Copenhagen og Georg Jensen.

I forbindelse med de fotografiske opgaver arbejder Egon ofte som idé- og konceptudvikler. Egon Gades billeder spænder genremæssigt fra still- og reklame over portræt til kunstfotografi. Hans legende, visionære og åbne tilgang til fotografiet betyder, at han konstant udforsker inden for både genre og stilart. En grundlæggende inspiration er den nordiske æstetiks enkelthed – lyset, farvene, formerne og linierne, som for eksempel ses afspejlet i design, arkitektur og i det skandinaviske landskab.

Egon har modtaget en lang række internationale priser for sit arbejde, bl.a. i Clio Show og Cannes Lion, ligesom han er repræsenteret i Lürzers Archives ”200 Best Photographers Worldwide” fra 2004 til 2013.